کاخک توانمندی لازم برای تبدیل به قطب گردشگری جنوب خراسان رضوی را دارد
شهردار کاخک اظهار کرد: ظرفیتهای آب و هوایی و جاذبههای گردشگری شهر کاخک فرصت مطلوبی است برای تبدیل این منطقه به قطب گردشگری جنوب خراسان رضوی که باید به آن توجه شود.

شهردار کاخک اظهار کرد: ظرفیتهای آب و هوایی و جاذبههای گردشگری شهر کاخک فرصت مطلوبی است برای تبدیل این منطقه به قطب گردشگری جنوب خراسان رضوی که باید به آن توجه شود.
محسن زاده سلیم در گفتگو با روابط عمومی سازمان همیاری شهرداریهای خراسان رضوی در خصوص ویژگیهای کاخک، گفت: این شهر در فاصله 24 کیلومتری شهر گناباد و در دامنه رشتهکوه براکوه قرار دارد که باوجود زیارتگاه و مقبره تاریخی امامزاده سلطان محمد عابد برادر بزرگ علی بن موسیالرضا(ع) در دامنه تپه مشرفبه این شهر بهعنوان چهارمین شهر رضوی کشور مطرح است.
وی با اشاره به جاذبههای گردشگری این شهر افزود: این شهر ییلاقی با آب و هوایی خنکتر و مطبوعتر از شهرهای اطراف دارای یک آبشار زیبا، غار 7 دهنه فارس، آبانبارها و آسیابهای قدیمی، معماری زیبای روستاهای تاریخی متروکه، دیوارهای سنگنوردی و مناطق زیبای کوهستانی هست و همچنین در پنجاه کیلومتری این شهر مناطق کویری بهعنوان یک جاذبه گردشگر پذیر قرارگرفته است.
شهردار کاخک بابیان اینکه پتانسیلها در این شهر حدود 5 هزارنفری، فراوان است، بیان کرد: با توجه به اعلام سازمان میراث فرهنگی سالانه حدود یکمیلیون و پانصد هزار نفر از این شهر بازدید میکنند و علاوه بر این خیل جمعیت دانشجویی شهر گناباد و شهروندان بومی روستاها و شهرهای مجاور نیز برای زیارت و استفاده از فضاهای سیاحتی این شهر را هدف قرار میدهند.
وی ادامه داد: با پتانسیلهای موجود، این توانایی در شهر کاخک وجود دارد که در حوزههای مختلف جذب گردشگر داشته باشد؛ البته اقداماتی در امامزاده سلطان محمد عابد با احداث سراچههای اقامتی صورت گرفته که با توجه به استقبال خوب مردم میتوان با سرمایهگذاری و گسترش ظرفیتهای گردشگری علاوه بر ارائه خدمات مطلوبتر به جذب بیشتر گردشگر نیز توجه داشت.
زاده سلیم با اشاره به پروژه ایجاد منطقه گردشگری پارک آبشار در شهر کاخک، عنوان کرد: طرح توجیهی فاز یک اقامتی این پروژه آمادهشده است و اقدامات لازم برای اخذ وام برای اجرای آن در دست اقدام است که قطعاً سازمان همیاری شهرداریهای خراسان رضوی نیز میتواند در حوزه سرمایهگذاری، فنی و به ثمر رسیدن آن همیار ما باشد.
وی به نقش مهم سازمان همیاری در کمک به اجرای پروژهها و طرحهای مصوب در شهرداریها، اشاره کرد و گفت:علاوه بر این، سازمان همیاری میتواند در حوزه فروش ماشینآلات مازاد شهرداری، طرحهای مختلف حوزه شهری مانند جداسازی آب شرب شهر کاخک از فضای سبز با ما مشارکت داشته باشد.
شهردار کاخک که بهتازگی این مسئولیت را برعهدهگرفته است با تأکید بر لزوم معرفی جامع از توانمندیهای سازمان همیاری و ظرفیتهای شهرداریها به دو طرف، ادامه داد: ابتدا باید معرفی درستی از این نهاد برای شهرداران جدیدالورود در قالب دورههای آموزشی اجباری انجام شود تا بدانیم که در چه حوزههای میتوان از توانمندیهای آن در جهت کمک به امور مدیریت شهری استفاده کنیم؛ علاوه بر اعزام شهرداران و بازدید از شهرهای موفق کشور و دنیا نیز میتواند بسیار مؤثر باشد.
وی بابیان اینکه باید الگوی توسعه در شهر کاخک عوض شود، عنوان کرد: قالب فعالیت مردم شهرستان کشاورزی در زمینهای کوچک است که توجیه اقتصادی ندارد که با توجه به وجود خشکسالی در منطقه میتوان با استفاده از ظرفیتهای آموزشی سازمان همیاری در جهت آشنایی مردم با الگوهای جدید این صنعت، جذب و معرفی سرمایهگذاران و هدایت کشاورزان بهسوی استفاده از الگوهای مناسب بهویژه کشتهای گلخانهای، استفاده کرد.
زاده سلیم با اشاره به تولید سماق و زعفران بهعنوان یک محصول شاخص در این منطقه، عنوان کرد: غالب فعالیت کشاورزی شهرستان کاشت زعفران است زعفران منطقه براکوه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است، ولی به دلیل نبود سازوکار صنعتی مناسب در برداشت، پاک کردن و فرآوری و بستهبندی مناسب آن، قالب کشاورزان بهطور کامل از ظرفیت زیر کشت خود نمیتوانند استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: قطعاً سازمان همیاری شهرداریهای استان میتواند با توجه به ظرفیتهای تاریخی ، مذهبی ، گردشگری ، اقلیمی، فرهنگی، اقتصادی، کشاورزی، صنعتی و ... هر شهر، فنّاوریهای نوین دنیا را شناسایی و با فراهم کردن زمینههای لازم برای بهرهبرداری هر شهرداری از این فنّاوریها بر اساس توانمندیهای خود، امکان ارائه خدمات بهتر به شهروندان، ایجاد اشتغال و همچنین درآمدهای پایدار برای کمک به مدیریت شهری هر شهر را ایجاد کند./.م.ا/1679/
- - نویسنده:

